Krachttraining en Fitness

Op basis van jouw wensen en doelstellingen stelt YMB19 een persoonlijk programma op maat samen. Krachttraining, mobiliteit en core stabiliteit is van vitaal belang voor een lang, gezond en onafhankelijk leven. Dus met dit in gedachten ontwerpt YMB19 jouw eigen optimale trainingsprogramma alsof je in onze sportschool rondloopt.

Maar waarom nou krachttraining?

Kracht is je motor in het dagelijks leven. Door krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op en word je dus sterker. Dit heeft voordelen in het dagelijks leven, want kracht is de motor van bijna iedere beweging die je maakt. Fietsen, lopen, stofzuigen, een potje openmaken, boodschappen tillen, voor bijna alle ogenschijnlijk simpele handelingen in het dagelijks leven gebruik je kracht. Krachttraining is daarom ook belangrijk om te voorkomen dat je op latere leeftijd sneller achteruit gaat. Als jij de motor van je lichaam goed onderhoudt, dan functioneer je langer goed in het dagelijks leven.

Tijdens krachttraining train je al je spiergroepen. Je spieren worden sterker en daardoor verklein je de kans op blessures, mits je de oefening wel goed uitvoert. Krachttraining beschermt spiermassa tijdens een periode van  gewichtsverlies, het verhoogt de hoeveelheid spiermassa en heeft daarmee een positieve invloed op het metabolisme. Het vergroot ook de onafhankelijkheid bij ouderdom, door krachttraining zorg je voor een betere lichaamscontrole op oudere leeftijd en een lagere bloeddruk in rust waardoor je hart- en vaatstelsel beter functioneert en je zorgt ook voor een grotere botdichtheid en het kan ook nog positieve effect hebben bij depressieviteit of andere biologische, sociale en psychische factoren.

Heb je vragen over sportmogelijkheden en bijbehorende tarieven van YMB19, neem dan gerust contact met ons op, wij staan altijd voor je klaar!

Mailadres: YMB19@kpnmail.nl

Bel of stuur YMB19 een app: 06-21309141

Volg ons ook op Instagram: YMB19Platform

Krachttraining